Om oss och våra fröer

Vi på Days in Gray vill förgylla gråa dagar med blomster. Något som inte bara ger glädje under den varma perioden då det blomstrar som mest, utan hela processen när det gäller planering, försådd och utplantering till färdig blomsterbukett i famnen. Vi vill att alla stegen inom odling ska ge en blomstrande glädje för er kunder. För visst ger det glädje att se något växa, från ett litet frö till utslagen blomma full av liv.

Vi strävar alltid efter god kvalitet på det vi gör och på våra fröer och eftersom vi är med genom alla stegen från inköp av leverantör, packning till färdig produkt, så kan vi påverka kvaliteten till det bättre. Vi väljer omsorgsfullt ut vårt sortiment och provodlar mycket av våra fröer, väljer seriösa fröleverantörer som kan leverera från så färska skördar som möjligt med god kvalitet och vi gör även stickprov på fröer där vi själv testar grobarheten. Även om många fröer kan hålla i flera år med god hantering, så sätter vi ett BF datum när vi packar våra fröpåsar, för att ni som kunder ska känna er trygga med att ni får fröer av god grobarhet och bra kvalitet.

Vi följer de regler som gäller för att packa och sälja fröer enligt Jordbruksverket. 
Vi strävar efter att endast handla med icke betade fröer, med betade fröer innebär det att de är behandlade med bekämpningsmedel i förebyggande syfte.
Pelleterade fröer är något helt annat och är inte samma som betade. De har ett skyddande hölje runt sig för att bli lite större för att tex bli lättare att hantera. Just pelleterade fröer bör dock användas inom ett år efter köpet och de levereras i små rör då de är ömtåliga.
Vi får många frågor om våra fröer kan användas i en ekologisk odling, och enligt Jordbruksverket så kan man använda sig av kommersiella fröer, så länge de inte är betade. Våra fröer går därför väldigt bra att använda i en ekologisk odling.


Det är många moment innan fröpåsen är färdigpackad med söta små frön som ligger och väntar på att få gro till ett nytt liv.

Låt framtiden växa, det börjar med ett litet frö!

Kontakt:

info@daysingray.se

Facebook: Daysingray.se

Instagram: @daysingray.se

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen